Hľadať
Menu

Nachádzate sa tu: Úvod Blog 7 tipov a fotoinšpirácií pre luxusné kúpeľne

7 tipov a fotoinšpirácií pre luxusné kúpeľne

Máme pre vás 7 tipov a veľa inšpirácie, ako si zariadiť kúpeľňu tak, aby vyzerala naozaj luxusne.

Každý si luxusnú kúpeľňu predstavuje trochu inak. Jedno však majú tieto predstavy spoločné - dojem luxusu, ktorý v nás zanechávajú. Ak chcete, aby vaša kúpeľňa vyzerala takto, nepozerajte sa len na cenovku. Máme pre vás 7 tipov a veľa inšpirácie, ako si zariadiť kúpeľňu tak, aby vyzerala naozaj luxusne.

1. Veľkoformátové dlaždice robia polovicu práce

Čím menej škár, tým lepšie. Veľkoformátové dlaždice vytvárajú dojem čistého dizajnu. Prírodný mramor, kameň alebo drevo budú vyzerať dokonale, ale tam musíte počítať s vyššou cenou. V súčasnosti sú však k dispozícii veľmi vierohodné imitácie, ktoré splnia rovnakú úlohu.

Nebojte sa štruktúr. 3D obklady upútajú pozornosť a budú krásnou dominantou kúpeľne. Nepreháňajte to však a použite ich skôr na zvýraznenie určitej časti miestnosti. Napríklad za vaňou alebo zrkadlom.

2. Vyberte si prírodné materiály a tlmené farby

Mramorové, kamenné alebo drevené obklady - to sme si už povedali. V ideálnom prípade sa však v celej kúpeľni držte prírodných materiálov, a to aj v prípade dekorácií. Výnimkou môže byť v poslednom čase obľúbený betón alebo niektoré druhy kovov, ako je mosadz alebo matná nehrdzavejúca oceľ. Betónové umývadlá alebo mosadzné batérie sú rozhodne luxusným artiklom.

A príroda dominuje aj vo farbách. Ak máte väčší priestor, nebojte sa zvoliť tmavé odtiene aj na veľkých plochách. Čierna je symbolom luxusu. Najmä v kombinácii s drevom alebo zlatými prvkami. Časy bielych umývadiel a toaliet sú tiež dávno preč. Ale pokojne zostaňte pri klasickej bielej keramike, ak po nej túžite. Stačí si vybrať moderný dizajnový tvar.

3. Ak kopeš, využi to

Plánujete rozsiahlu rekonštrukciu alebo len staviate svoj domov? Potom si nechajte vyrobiť podhľady na osvetlenie a výklenok v stene (tzv. niku), ktorý bude slúžiť ako polica. Tieto moderné prvky dodajú vašej kúpeľni nádych luxusu a v kombinácii s dekoratívnym osvetlením zabezpečia útulnú atmosféru. Okrem toho je výklenok nielen dizajnový, ale aj priestorovo úsporný. Tým dodáva miestnosti vzdušnosť.


4. Hrajte sa s osvetlením

Vhodne zvolené osvetlenie môže úplne zmeniť celkový dojem. Budete potrebovať tri: stropné, zrkadlové a dekoratívne. Aké svetlá by ste mali zvoliť, aby vaša kúpeľňa vyzerala luxusne?

  • Stropné osvetlenie - ak máte veľa miesta, môžete si vybrať dizajnový luster. V prípade menšej kúpeľne budú najlepšou voľbou bodové svietidlá.
  • Osvetlenie zrkadla - zrkadlo musí byť osvetlené z oboch strán, aby ste sa dobre videli. A LED zrkadlá  so zabudovaným osvetlením vyzerajú luxusne. Okrem toho si môžete vybrať inteligentné príslušenstvo k zrkadlu, napríklad meteostanicu, reproduktor alebo dokonca vykurovací systém, ktorý zabráni zahmlievaniu zrkadla.
  • Dekoratívne osvetlenie - ak máte v kúpeľni podhľady a výklenok, určite tam umiestnite osvetlenie. Ďalšou možnosťou je podsvietenie skrinky pod umývadlom alebo vane či sprchy.

 

 

5. Opticky zväčšite priestor veľkým zrkadlom

Otvorený, vzdušný priestor je charakteristický pre luxusné kúpeľne. Môžete ho opticky zväčšiť veľkým zrkadlom. LED zrkadlá sa vyrábajú s rozmermi až 200 x 100 cm. Vo vašej kúpeľni môžu byť dominantným dizajnovým prvkom, ktorý zaručene upúta pozornosť.
Okrem toho si môžete sami nastaviť intenzitu osvetlenia, takže zrkadlo LED vám poskytne dostatok svetla na rannú hygienu a uvoľňujúcu atmosféru na večerný kúpeľ.

6. Ak sprcha, walk-in

V luxusnej kúpeľni vám pravdepodobne ako prvá napadne voľne stojaca vaňa. Skvele však bude vyzerať aj otvorený sprchovací kút, ideálne bez vane. Vďaka tomu bude podlaha v celej miestnosti jednotná, čo opticky zväčší priestor. V kombinácii s jednoduchou sklenenou zástenou bude sprchový kút pôsobiť minimalisticky a luxusne.


7. Luxus je v detailoch

A nemáme na mysli len dekorácie, ale aj funkčné vybavenie, ako sú vodovodné kohútiky. Vyberte si napríklad dizajnové kúsky z mosadze alebo matnej nehrdzavejúcej ocele. Držte sa minimalizmu a sústreďte sa na kvalitné materiály, zaujímavé tvary a textúry. Aj dávkovač mydla môže slúžiť ako dekorácia. Ak máte v kúpeľni denné svetlo, pridajte prírodný prvok v podobe rastliny v zaujímavom kvetináči alebo váze.

Inšpirujú vás moderné a praktické zrkadlá LED? Pozrite si celý sortiment LED zrkadiel, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv.

Späť na prehľad

Hore